HÍREK

Dagály strand projekt - hírlevél


A 2017-2018-as év legnagyobb magyarországi beruházása kétségkívül a Dagály Úszóaréna megépítése volt. A nem mindennapi beruházás fő szempontja a 2018. évi úszó világbajnokság megrendezése céljából felépített úszómedencék megépítése, valamint a Dagály főépület és strandfürdő felújítása.

A tervek elkészítésekor fontos szempont volt a nagyszámú ki-és belépők átengedésének biztosítása a biztonsági előírások betartásával. Több évtizedes tapasztalatunknak és a megbízható minőségi termékeinknek köszönhetően a tervezés során DIRICKX ALLIX® egy- és kétszárnyú kapuk kerültek kiválasztásra. A projekt során 12 db 2,0 méter magas DIRICKX ALLIX® szárnyas kaput építettünk be RAL7016 antracit szűrke színben. A választásnál az elsődleges szempontok a tartósság és a minőség voltak. Ezekre a kapukra a DIRICKX 10 éves felületvédelmi garanciát ad, de mindemellett kiemelnénk a kapuhoz tartozó fémtokos LOCINOX zárszerkezetet, amely minőségében és tartósságában kiemelkedő a zárszerkezetek piacán.

Mivel egy strandnak folyamatosan üzemelnie kell, fontos, hogy olyan kapuk legyenek telepítve, amelyek eleget tesznek ennek az elvárásnak. Olyan kapukkal, amelyek egyszerre alkalmasak a terület védelmére, a folyamatos használatra és a lehető legtöbb ember átengedésével, (akár vészhelyzet esetén is) megelőzhető legyen a tumultus vagy sorok kialakulása.

A projekt során beépített DIRICKX ALLIX® szárnyas kapuk mindegyike 180 fokban nyíló kivető pánttal van felszerelve, mivel e kapuk egy része menekülőkapuként is funkcionál. Menekülőkapu alkalmazása minden olyan területen kötelező, ahol nagyobb tömeg tud összegyűlni és fennáll a nem várt események (vészhelyzet) bekövetkezésének kockázata.